Sportar och tränar

Vikten av vila


skrivet den 09 dec av Admin, klockan:15:24
När man tränar –oavsett hur mycket man tränar – så är det mycket viktigt med att vila mellan passen. Det spelar ingen roll om det är dansträning, fotbollsträning eller ordinär gymträning som man håller på med: vilan är ett jätteviktigt moment i själva träningen. För låter man inte kroppen bygga upp sig mellan passen, så får man ofta en motsatt reaktion, där man i stället för att bygga upp kroppen bryter ner den. Jag kör ju oftast ett pass var tredje dag, och vilar på så sätt två dagar mellan varje träningspass. Detta tycker jag är alldeles förträffligt, och fungerar bra med min övriga vardag. Jag ser många lite yngre tjejer som tränar alldeles för mycket, men de är inne i en sådan fas att de inte lyssnar på mig när jag tipsar dem om att vila faktiskt kan vara skonsamt och dessutom väldigt nyttigt för dem. Jag minns ju själv när jag var lite yngre, och kan ibland förstå dem. Men med facit i hand så är ju vila ett jätteviktigt koncept i träningen. Detta ska man ha i åtanke när man kör sin träningsvecka. För mig som tränar som motionär blir ju detta inte ett problem, utan det löser ju sig per automatik så att säga.


Just nu värderat 2.5 av 47 människor

  • Currently 2,531915/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt